Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Volg onderstaande stappen als je wilt leren en werken. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en Kies een beroep dat bij je past. Weet je wat jouw droombaan is? Wil je doorgroeien binnen je huidige baan? Hier vind je wat je kunt Leren en hoe je leren en Werken kunt combineren.

Ontmoet de Sector Zorg en Welzijn

Dinsdag 19 april was het de kans voor Achterhoekers om de sector Zorg en Welzijn te ontmoeten. Bij Ontmoet de sector Zorg en Welzijn kwamen werkgevers, opleiders, adviseurs en Achterhoekers om elkaar te ontmoeten. Met ruim 120 bezoekers een groot succes. Iedere Achterhoeker had een eigen reden voor zijn bezoek.  Er waren mensen die zich wilden oriënteren, vragen hadden over (om)scholing, een andere baan zochten of financieringsvragen hadden.  Met voor een aantal bezoekers als resultaat zelfs met een aanbod op een baan! 

In de Achterhoek werken momenteel 26.500 mensen binnen de Zorg en Welzijn (cijfer UWV, 2021). Een flink aantal, maar de personeelsvraag is groot en dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. De voorspellingen laten zien dat in 2031 wel 34.000 werknemers nodig zijn. Steeds meer Achterhoekers denken er over na om te gaan werken in de sector Zorg en Welzijn. Deze baanveranderaars zijn vaak zoekend naar welke functies er zijn, maar ook wat nodig is om een kans op een baan. 

Daarom hebben Leerwerkloket Achterhoek en WerkgeversServicepunt Achterhoek samen met regionale partners 'Ontmoet de sector Zorg en Welzijn' georganiseerd. Eén centrale plek waar werkgevers, opleiders en loopbaanadviseurs richting de Zorg en Welzijn bij elkaar kwamen. Voor bezoekers was er een open inloop. Zo konden vraag en aanbod samen komen en elkaar ontmoeten. Ook konden bezoekers ervaren welke technologische ontwikkelingen er zijn door een kijkje te nemen in Technologie Zorg Academie (TZA)

Het was een groot succes. Ruim 120 geïnteresseerden hebben de sector Zorg en Welzijn ontmoet. Iedereen kon in gesprek gaan om te ontdekken, zich te laten informeren en te netwerken. De vragen liepen uiteen: er waren mensen die zich wilden oriënteren binnen de sector, mensen die zich wilden (om)scholingsvragen, mensen die een andere baan in de Zorg en Welzijn zochten of die meer wilden weten over financiering.

Loopbaanadviseur Mirjan vertelt: "Fantastisch waar we mensen mee kunnen helpen. Ik sprak bijvoorbeeld een jongen die wilde stoppen met zijn huidige opleiding. Iedereen in zijn omgeving had aangegeven dat hij iets in de zorg moest gaan doen. Ik kon hem nu tips geven hoe hij dit kon aanpakken". Nathalie vult hierop aan: "Er waren zelfs bezoekers die aan het eind van de avond lachend zeiden: Ik kan, als ik wil, beginnen in 3 banen!" 

Kortom voor bezoekers de kans om te zien welke baan- of opleidingsmogelijkheden er zijn in de sector Zorg en Welzijn. En voor werkgevers mensen enthousiast te maken voor hun sector en in contact te komen met toekomstig personeel"

Bekijk de aftermovie van het evenement: 

Video file