Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Volg onderstaande stappen als je wilt leren en werken. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en Kies een beroep dat bij je past. Weet je wat jouw droombaan is? Wil je doorgroeien binnen je huidige baan? Hier vind je wat je kunt Leren en hoe je leren en Werken kunt combineren.

Zij gingen je voor

Van horeca naar onderwijs

In november kwam er via de mailbox van het Leerwerkloket een aanvraag binnen voor een loopbaangesprek met een 41 jarige vrouw. Haar doel was om haar interesses en competenties in beeld te krijgen voor een omscholingstraject. Ze was 16 jaar werkzaam geweest in de horeca en vanwege Covid-19 zat ze nu thuis. Na het inzetten van de vragenlijsten, bleek haar geschiktheid voor het werken met kinderen. Een lang gekoesterde wens van haar was om te gaan werken als onderwijsassistent of in de kinderopvang. Ze hoopte kans te maken als praktijkdocent consumptief vanwege haar ervaring in de horeca. Ze twijfelde of ze de capaciteit zou hebben om scholing voor één van deze beroepen aan te kunnen. We hebben een capaciteitenscan ingezet en hieruit bleek dat ze, tot haar eigen verbazing, een HBO opleiding aan zou kunnen. We gaven haar het advies om bij PONprimair (vacatures onderwijs) te informeren en van daaruit een gesprek aan te gaan bij het Iselinge.

Inmiddels heeft ze de 21+ toets gedaan en is toegelaten tot de twee jarige AD opleiding Pedagogisch Educatief Professional bij Iselinge in Doetinchem. Ze heeft een stage-plek gevonden bij Basisschool de Bosmark in Dinxperlo. Scholing wordt bekostigd vanuit het scholingsbudget van UWV. Binnen 2 maanden zijn haar kansen gekeerd en begint ze vol goede moed en enthousiasme aan haar carriereswitch als leerkracht basisonderwijs. Een heel tevreden klant en een prachtig resultaat!

Afbeelding
afbeelding van mannetje die de trap op loopt met de tekst just take the first step
Just take the first step!