Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Volg onderstaande stappen als je wilt leren en werken. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en Kies een beroep dat bij je past. Weet je wat jouw droombaan is? Wil je doorgroeien binnen je huidige baan? Hier vind je wat je kunt Leren en hoe je leren en Werken kunt combineren.

Zij gingen je voor

Van horeca naar onderwijs

De coronacrisis zette de arbeidsmarkt op zijn kop. Veel banen in de horeca gingen verloren, waaronder de baan van een 41-jarige vrouw uit de Achterhoek. Ze zag kansen om zich om te scholen naar een ander beroep, maar ze wilde weten welke interesses en competenties zij had en welk beroep goed bij haar zou passen.

Leerwerkloket Achterhoek heeft interesse- en competentietesten ingezet om inzicht te krijgen in haar wensen. Uit de testen en gesprekken kwam naar voren dat ze een een lang gekoesterde wens om te gaan werken in het onderwijs en hier uitermate geschikt voor is. Maar welk opleidingsniveau kon ze het beste gaan doen? Hiervoor hebben we een capaciteitentest ingezet en wat bleek? Tot haar eigen verbazing kon ze een HBO opleiding aan!

Binnen no-time had ze een leuke opleiding en stageplek gevonden. En volgt ze de opleiding tot leerkracht basisonderwijs.  Haar scholing tot leerkracht wordt bekostigd vanuit het scholingsbudget van UWV. Een prachtig voorbeeld van hoe jij zelf de regie kunt pakken over jouw eigen loopbaan. En natuurlijk hoe Leerwerkloket Achterhoek jou daarbij kan helpen! 

Afbeelding
afbeelding van mannetje die de trap op loopt met de tekst just take the first step
Just take the first step!