Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Volg onderstaande stappen als je wilt leren en werken. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en Kies een beroep dat bij je past. Weet je wat jouw droombaan is? Wil je doorgroeien binnen je huidige baan? Hier vind je wat je kunt Leren en hoe je leren en Werken kunt combineren.

Artikel

Natasza: Het is nooit verkeerd om iemand met je mee te laten denken!

Een loopbaankeuze is spannend. "Denk je na over een carrièreswitch of nieuwe scholing? Het is nooit verkeerd om iemand met je mee te laten denken!" Loopbaanadviseur Natasza denkt vrijblijvend met je mee. Maak kennis met Natasza! 

In 2014 werkte Natasza bij de Sociale Dienst Oost-Achterhoek (vanaf 1 januari 2022 werkleerbedrijf Fijnder), toen de samenwerking met Leerwerkloket weer werd opgestart. Ze zochten iemand die voor 8 uur per week hier aan de slag wilde. Dit leek Natasza wel wat, ze besloot te solliciteren en kon direct aan de slag! 

Op weg helpen
Bij SDOA begeleidde ik jongeren met multiproblematiek. Het leek me een mooie afwisseling om ook met andere doelgroepen en vraagstukken bezig te zijn. We spreken mensen van 18 tot 65 en iedereen heeft een andere achtergrond en vraag. Het is echt een uitdaging of je mensen in een paar gesprekken op weg kunt helpen!

Tekst gaat door onder de foto

 

Voorbeeld 
Sommige verhalen van mensen, die je spreekt, blijven je gewoon bij. Eén vrouw had ruim 20 jaar in een winkel gewerkt. Ze wilde wat anders, maar wist niet wat. Ik heb verschillende loopbaantesten ingezet en bij elke test kwam eruit dat autotechniek haar interesseerde. Ik heb dit met haar besproken en het emotioneerde haar. Ze vertelde dat dit altijd een droom was geweest, maar haar ouders vonden het een 'mannenberoep'. Nu besloot ze haar droom achterna te jagen! Het is zo mooi dat je mensen hiermee op weg kunt helpen. Daar krijg je echt energie van.  

Beren op de weg
Soms lijkt de weg naar een carrièreswitch of nieuwe scholing heel lang en zien mensen allemaal 'beren op de weg'. Dit maakt het moeilijker om een keuze te maken. Ik hoor ook vaak: 'ik wil wel wat anders, maar ik ben al 40'. Dan zeg ik: 'Maar waarschijnlijk moet je nog 29 jaar werken.' Wil je graag wat anders? Laat dan iemand, bijvoorbeeld van het Leerwerkloket, eens met je meedenken. Dat is fijner dan dat je het alleen moet doen. Wij helpen je op weg en denken met je mee. 

"Oriënteren kan nooit kwaad. Het is altijd de moeite waard om het uit te zoeken, want er zijn allerlei kansen en mogelijkheden!"

Wil jij een keer vrijblijvend en kosteloos in gesprek met loopbaanadviseur Natasza of één van de andere adviseurs?

Neem contact op!