Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Volg onderstaande stappen als je wilt leren en werken. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en Kies een beroep dat bij je past. Weet je wat jouw droombaan is? Wil je doorgroeien binnen je huidige baan? Hier vind je wat je kunt Leren en hoe je leren en Werken kunt combineren.

Persoonlijk loopbaanadvies

Afbeelding
foto van verschillende beroepsbeoefenaren

Advies op maat

Als je jouw baan wilt behouden of in de toekomst een andere baan wilt, is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Wij noemen dit: Investeren in je loopbaan. Door van tijd tot tijd stil te staan bij wat je kunt en wilt, krijg je helder wat jouw leer- en ontwikkelpunten zijn. 

Onze adviseurs zijn expert op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen en kunnen je hiermee helpen. Ze geven onafhankelijk en kosteloos loopbaan- en scholingsadvies. Zodat je meer grip krijgt op je loopbaan en betere keuzes kunt maken. Vaak kun je door het volgen van de juiste (korte) cursus of training al up-to-date blijven. Ben je een starter of overweeg je een overstap naar een ander beroep? Neem contact op met ons op voor advies op maat.

Ben je op zoek naar een baan waarbij je leren en werken kunt combineren? Vraag een gesprek aan bij het Leerwerkloket en wie weet is er een opleidingstraject wat jou past.

Kansrijke beroepen

De kans op werk verschilt van beroep tot beroep. Dat heeft te maken met het aantal vacatures, maar ook met het aantal mensen dat op zoek is naar dezelfde soort baan. Sommige beroepen bieden een goede kans op werk. Dit noemen we kansrijke beroepen en voor u de mogelijkheid tot een carrièreswitch.

Oriënteren en verkennen

Welk beroep past bij mij? Kom je er niet uit? Dan kun je een afspraak maken bij het Leerwerkloket om je interesses en competenties in beeld te brengen middels het maken van een aantal vragenlijsten.

Neem contact op met Leerwerkloket Achterhoek