Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Volg onderstaande stappen als je wilt leren en werken. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en Kies een beroep dat bij je past. Weet je wat jouw droombaan is? Wil je doorgroeien binnen je huidige baan? Hier vind je wat je kunt Leren en hoe je leren en Werken kunt combineren.

Zij gingen je voor

Alessandra: "Ik ga nu doen waar ik blij van word!"

Alessandra vindt het belangrijk om zich te blijven ontwikkelen. Ze komt uit Italië, maar woont en werkt al jaren in Nederland. Na een tijd niet hebben kunnen werken besluit ze opzoek te gaan naar werk waar ze echt blij van wordt. Loopbaanadviseurs Natasza en Mirjan hebben haar geholpen in deze zoektocht. Laat je inspireren door Alessandra!

Alessandra: “Jarenlang werkte ik als storemanager in Italië en Amsterdam. Het leukste aan mijn baan vond ik het werken met mijn team. Door persoonlijke aandacht en mijn team goed in te delen, zodat iedereen op zijn best is. Samen hard werken, maar ook grappen maken. Zelfs hele introverte teamleden praten gemakkelijk met mij. Op een gegeven moment werd mijn werkdruk als storemanager heel hoog. Ik kreeg meerdere vestigingen en ik had steeds minder tijd voor mijn teams. Waardoor ik thuis kwam te zitten.   

Ik vind het super belangrijk om te blijven leren en te ontwikkelen. Het is een soort sportschool voor je brein! Ik besloot in september 2021: Ik wil mij nu echt gaan ontwikkelen in iets wat ik zelf graag wil. Maar waarin wil ik mij verder ontwikkelen? Met deze vraag kwam ik bij Natasza van Leerwerkloket Achterhoek. Wat een goede professional! Ze zag mij niet als een nummer, maar als persoon. Ze stelde mij goede vragen en we maakten echt concrete stappen. Ze zei: doe deze test eens en vervolgens gingen we hierover in gesprek.

Ook gaf Natasza de tip om mee te gaan met de bustour Gluren bij de Buren in oktober 2021. Wat een geweldige dag! Ik ging mee om open-minded te kijken naar de verschillende beroepen en sectoren. Tijdens de bustour kwam ik in gesprek met Mirjan, loopbaanadviseur bij Leerwerkloket Achterhoek en Opijver. Wederom een hele deskundige professional die mij als persoon ziet.  

              “Bij Leerwerkloket Achterhoek ben je geen nummer,

                             maar word je gezien als persoon”


Dankzij de gesprekken met Natasza en Mirjan, de competentie- en interessetesten en mijn ervaringen ben ik erachter gekomen dat een opleiding HRM of Intercedent goed bij mij zou passen. Maar voordat ik een nieuwe opleiding ga volgen, heeft Mirjan mij geadviseerd om eerst nog extra taallessen te volgen. En dit leek mij een goed idee. In Amsterdam schakelen ze gemakkelijk naar het Engels, maar in de Achterhoek is dat wel anders! Dus ik ben nu bezig met een intensieve cursus Nederlands, zodat anderen mij beter begrijpen.

Gelukkig wordt deze cursus voor mij gefinancierd door Opijver. Daarna ga ik mogelijk nog een BBL traject als intercedent doen. Er wordt nu in mij geïnvesteerd en dit wil ik in de toekomst graag teruggeven door mijn ervaring, persoonlijkheid en kennis. Want als intercedent zorg ik ervoor dat de goede mensen op de juiste plek komen te staan!”

Wil jij graag wat anders gaan doen, maar weet je niet wat? Ga vrijblijvend in gesprek met één van onze loopbaanadviseurs.

Neem contact op!