Aan de slag met de loopbaan

Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.

Aan de slag

Dinsdag 19 april was het evenement om de sector Zorg en Welzijn te ontmoeten. Het was een groot succes! Lees er alles over en bekijk de aftermovie. 
Afbeelding
Ontmoet de Zorg
Wil jij je omscholen tot HBO-verpleegkundige? Vanaf september kun je deelnemen aan het fastswitch traject, waarbij je leren en werken kunt combineren. 
Afbeelding
werken in de zorg
Het loopbaanadvies van het Leerwerkloket is veel meer dan ontdekken wie je bent, wat je kan en en wat je wilt. Lees wat het Leerwerkloket nog meer voor jou kan betekenen. 
Afbeelding
Loopbaanadvies
Achterhoeks Talentenfonds Opijver en Leerwerkloket Achterhoek kunnen jou helpen. Annemarie is adviseur voor zowel Leerwerkloket Achterhoek als Opijver. Maak kennis met Annemarie en ontdek hoe zij jou kan helpen!  
Afbeelding
Maak kennis met loopbaanadviseur Annemarie
Wil jij graag dat jouw medewerkers zich bij- of omscholen? Bekijk welke financiële regelingen er zijn voor jouw medewerkers! 
Afbeelding
Werkgever
Deze flyers helpen jou om een beroep te kiezen. Je leest allerlei informatie over een sector, de beroepen en de kansen op een baan. 
Afbeelding
Kiezen voor Overzicht
In de Achterhoek werken momenteel 26.500 mensen binnen de Zorg en Welzijn (cijfers UWV, 2021). Een flink aantal, maar de personeelsvraag is groot en dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. De voorspellingen laten zien dat er in 2031 wel 34.000 werknemers nodig zijn. Steeds meer Achterhoekers denken er over om te gaan werken in de sector Zorg en Welzijn. Deze baanveranderaars zijn vaak zoekend naar welke functies er allemaal bestaan, maar ook wat er nodig is om kans te maken op een baan.
Afbeelding
Oriëntatiecarrousel Zorg en Welzijn, 4 soorten zorg thumbnail
Het Grensland College houdt in de maand april maar liefst vijf gratis masterclasses, vanuit zowel het raadhuis in Winterswijk als het CIVON in Ulft. woensdag 6 april wordt in Winterswijk afgetrapt met de Masterclass Circulaire Economie, gevolgd door die van Management (12 april) en Sociaal Werk (13 april). De “maand van de masterclasses” wordt afgesloten met inspirerende sessies in het CIVON Ulft rond Installatietechniek (20 april) en Engineering (21 april).
Afbeelding
Grensland College Winterswijk
Wil jij, als nieuwkomer, gaan werken in de zorg? Bekijk dan dit opleidingstraject!
Afbeelding
Werken in de zorg vrouw
Donderdag 28 oktober zijn we gaan 'Gluren bij de Buren'! Bekijk deze video met impressie van deze dag. 
Afbeelding
Gluren bij de Buren
Een bus vol met 24 werkzoekenden, vier bedrijven in kansrijke sectoren en gepassioneerde werkgevers. Dé ingrediënten voor een geweldige dag voor werkzoekenden om een beeld te krijgen van verschillende sectoren.
Afbeelding
Bus gluren bij de buren
Alessandra vindt het belangrijk om zich te blijven ontwikkelen. Ze komt uit Italië, maar woont en werkt al jaren in Nederland. Na een tijd niet hebben kunnen werken, besluit ze opzoek te gaan naar werk waar ze echt blij van wordt. Loopbaanadviseurs Natasza en Mirjan hebben haar geholpen in deze zoektocht. Laat je inspireren door Alessandra.
Afbeelding
Ik ga nu echt doen waar ik blij van word
Wat kan je goed en wat vind je leuk? Er zijn verschillende gratis online testen die jou kunnen helpen. 
Afbeelding
Vrouw bekijkt website "West-Brabant werkt door"
Zet jij een volgende stap in jouw carrière, omdat jij je wilt om of bijscholen? Vanaf maart 2022 kun je maximaal €1000.- een STAP-budget aanvragen voor scholing en ontwikkeling.  Lees alles over het STAP-budget. 
Afbeelding
STAP-budget
Van beleidsmakers tot onderwijsaanbieders: veel partijen houden zich bezig met leven lang ontwikkelen. Zo veel, dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Met de Tool 'Speelveld LLO' brengt Fontys Hogeschool hier verandering in. 
Afbeelding
Grafische cirkel met partijen in het speelveld Leven Lang Ontwikkelen
Werkgever, wil jij de taalvaardigheid van jouw medewerkers verbeteren? Vraag tot 28 februari subsidie aan via Tel mee met Taal. Bekijk alle informatie over deze subsidieregeling. 
Afbeelding
NL_tel mee met taal
Verzorg je een praktijk- of werkplaats voor een werkzoekende of werkende die werkloos dreigt te worden? Kijk of je gebruik kunt maken van de subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg. 
Afbeelding
Praktijkleren Bouw
Twijfel je om in de schoonmaakbranche aan de slag te gaan? Lotte en Niels vertellen je over hun geweldige baan. 
Afbeelding
Glasbewassing door glazenwassers op grote hoogte bij een gevel
Omscholen naar een baan in het groen. Hoe pak je dat aan?
Afbeelding
foto van Achterhoeks landschap
Het Achterhoeks Talentenfonds Opijver geeft werknemers, werkzoekenden en zzp’ers die geen toegang tot scholing hebben, de kans om her- of bij te scholen in sectoren waar werk is.
Afbeelding
logo OpIJver
Corona maakte een carrièreswitch mogelijk! Al jaren droomde de 41e jarige Achterhoekse inwoner van werken in het onderwijs. Nu heeft ze de sprong gewaagd! 
Afbeelding
Vrouw kijkt in camera
Voor iedereen die meer wil weten over het onderwijssysteem in Nederland.
Afbeelding
Persoon in het midden, denkwolkjes met iconen voor verschillende branches. O.a. horeca, zorg, bouw, kantoorwerk.
Bij regionale opleidingstrajecten werkt het Leerwerkloket samen met diverse partijen. Daarnaast zijn er ook landelijke wervingscampagnes en opleidingstrajecten om werkenden en werkzoekenden te enthousiasmeren voor diverse sectoren zoals zorg en techniek.      
Afbeelding
tekeningen van beroepsbeoefenaren
Als je jouw baan wilt behouden of in de toekomst een andere baan wilt, is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Wij noemen dit: Investeren in je loopbaan. Door van tijd tot tijd stil te staan bij wat je kunt en wilt, krijg je helder wat jouw leer- en ontwikkelpunten zijn. Onze adviseurs zijn expert op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen en kunnen je hiermee helpen.  
Afbeelding
afbeelding van een man die zoekt naar de juiste weg
In veel bedrijven werken laaggeletterden zonder dat collega’s dit weten. Er wordt veel onderzoek gedaan naar omvang, preventie, oorzaken en gevolgen van laaggeletterdheid. Het percentage laaggeletterden in de regio Achterhoek ligt met 13,1% boven het landelijk gemiddelde (11,9%).   
Afbeelding
Leesbril op papier met tekst
Een Leven Lang Leren! Niet alleen werkzoekenden en werknemers zijn gebaat bij leren en werken, ook voor werkgevers is dit essentieel. Investeren in werknemers is onmisbaar.   
Afbeelding
foto van 5 lampen waarvan er een aan is
Hard werken wordt beloond. Na het opleidingstraject 'Project Statushouder' gaat hij aan de slag als buschauffeur. Zijn re-integratiecoach Karin vertelt erover.     
Afbeelding
Foto Meneer Mohammed
Het ervaringsverhaal van Geert Claassen over zijn carrièreswitch van facilitair manager naar begeleider specifieke doelgroepen.
Afbeelding
foto van een man