Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Volg onderstaande stappen als je wilt leren en werken. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en Kies een beroep dat bij je past. Weet je wat jouw droombaan is? Wil je doorgroeien binnen je huidige baan? Hier vind je wat je kunt Leren en hoe je leren en Werken kunt combineren.

Artikel

Jouw werk is buitengewoon, jij maakt schoon!

"Jouw werk is buitengewoon, jij maakt schoon!"  Kort samengevat is dat precies het veelzijdige karakter dat de Achterhoekse schoonmaakbranche kenmerkt. Geen dag of schoonmaakobject is hetzelfde: van schoonmaakwerk in het voetbalstadion tot vakantiepark of gemeentehuis. Een ding hebben ze gemeen. Je haalt voldoening uit het werk, zoals schoonmaker Niels zegt. Of Lotte die altijd eer van haar werk heeft door alles goed schoon te houden. 

Schoonmaakwerk is zoveel diverser dan een natte doek over een tafel heen halen. Er bestaan gespecialiseerde opleidingen die intern te volgen zijn, voor bijvoorbeeld vloer- of gevelonderhoud, glasbewassing en industriële reiniging. Alles om tot een schone (werk)omgeving te komen voor tevreden klatnen. 

Kansen op de arbeidsmarkt

Bovendien zijn er in de schoonmaak volop kansen voor werkzoekenden om in te stromen en door te groeien, met of zonder extra ondersteuning op de werkvloer. Want veel schoonmaakwerk is prima uit te voeren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Begeleiding van een jobcoach op meerdere fronten is mogelijk. 

 

De videoproductie is tot stand gekomen door samenwerkende partijen uit de Arbeidsmarktregio Achterhoek, waaronder de Achterhoekse gemeenten, sociale diensten, UWV, VNO-NCW en het WerkgeversServicepunt Achterhoek.

Flyer Kiezen voor de Schoonmaak

Leerwerkloket heeft in samenwerking met UWV een flyer gemaakt kiezen voor de schoonmaak. Hier lees je alles over de werken in schoonmaakbranche, de kansen op een baan en opleidingsmogelijkheden. 

Afbeelding
Kiezen voor de Schoonmaak