Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Volg onderstaande stappen als je wilt leren en werken. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en Kies een beroep dat bij je past. Weet je wat jouw droombaan is? Wil je doorgroeien binnen je huidige baan? Hier vind je wat je kunt Leren en hoe je leren en Werken kunt combineren.

Omscholen naar een baan in het groen bij Zone.College

Omscholen bij Zone.college

Er is een tekort aan medewerkers in de groene sector en de verwachting is dat dit alleen maar zal toenemen. Bij Zone.college heb je diverse mogelijkheden om je te laten omscholen naar een baan in het Groen, Agro of Voedingsmiddelenindustrie.

Switch-traject

Het Switch-traject is een kort omscholingstraject met baangarantie. Je leert in een periode van maximaal 12 weken de nodige praktische vaardigheden, waarmee je direct aan het werk kunt in het groen. Vanuit een werkpositie kun je je verder ontwikkelen. We werken voor het Switch-traject samen met meerdere partners. Duur: 7 tot 9 maanden.

Omscholen in 4 stappen

Moet of wil je je omscholen? Hieronder lees je de stappen voor het uitstippelen van jouw omscholingstraject. Je doorloopt 4 stappen.

Voor een loopbaanadvies raden we je aan de website leerwerkloket.nl te bezoeken. Op deze website staan diverse gratis persoonlijkheidstesten, interessetesten, beroepskeuze- en studiekeuzetesten. Wil je een persoonlijk gesprek met een loopbaanadviseur van het Leerwerkloket, neem dan contact met ons op. Onze dienstverlening is kosteloos.

STAP 1 Ontdekken

Voor een loopbaanadvies raden we je aan de website leerwerkloket.nl te bezoeken. Op deze website staan diverse gratis persoonlijkheidstesten, interessetesten, beroepskeuze- en studiekeuzetesten. Wil je een persoonlijk gesprek met een coach, neem dan contact op met het leerwerkloket uit jouw regio. Aan de coaching gesprekken zijn geen kosten verbonden.

STAP 2 Kiezen

De coach van het leerwerkloket kan een onafhankelijk advies geven over passende opleidingen - en ook niet onbelangrijk - je meer vertellen over de kosten en financiering van de opleiding. Er zijn diverse financiële regelingen voor particulieren en voor bedrijven.

STAP 3 Verdiepen

Om zeker te weten of het beroep en de opleiding bij je past, is het advies om met een paar mensen in gesprek te gaan. We kunnen je helpen door bijvoorbeeld een gesprek met een docent of een bezoek aan een bedrijf te organiseren. Bel 088 26 207 03 of mail contact@zone.college voor meer informatie over de mogelijkheden.

STAP 4 Aanmelden

Heb je een opleidingstraject van Zone.college gekozen en wil je je aanmelden én support bij het gebruik van een financiële regeling?

Neem dan contact op via 088 -26 207 03 of stuur een e- mail naar contact@zone.college. Wij nemen contact met je op en regelen je inschrijving.

 

Branche-opleiding

De branche-opleidingen van de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) worden in de avonduren gegeven. Deze opleidingen zijn goed te combineren met een full-time baan. Studieduur is 27 tot 35 bijeenkomsten.

BOL-/BBL-opleiding

Het mbo kent de leerwegen BOL en BBL. De beroepsopleidende leerweg (BOL) is de voltijdopleiding. De beroepsbegeleidende leerweg (BBL) is de opleiding die bestaat uit een combinatie van werken en leren. Voor de BBL-opleiding is een arbeidsovereenkomst nodig met een erkend leerbedrijf, waar je 3-4 dagen in de week werkt. Er is keuze uit diverse mbo-opleidingen op verschillende niveaus. De studieduur is 2-3 jaar.

Cursus/coaching

Bij Zone.college kun je meerdere (vervolg-) cursussen en coaching trajecten volgen. De coaching trajecten worden afgestemd op jouw leerbehoefte. De coach biedt ondersteuning bij praktijkvaardigheden op basis van vooraf bepaalde doelstellingen.

Meer informatie over het onderwijsaanbod: www.zone.college/llo-groen