Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Volg onderstaande stappen als je wilt leren en werken. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en Kies een beroep dat bij je past. Weet je wat jouw droombaan is? Wil je doorgroeien binnen je huidige baan? Hier vind je wat je kunt Leren en hoe je leren en Werken kunt combineren.

Omscholen naar een baan in het groen bij Zone.College

Omscholen bij Zone.college

Er is een tekort aan medewerkers in de groene sector. Komende jaren zal dit tekort alleen maar toenemen. Bij Zone.college heb je verschillende mogelijkheden om je te laten omscholen naar een baan in het Groen, Agro of Voedingsmiddelenindustrie.

Switch-traject

Het Switch-traject is een kort omscholingstraject met baangarantie. Je leert in een periode van maximaal 12 weken de nodige praktische vaardigheden, waarmee je direct aan de slag kunt in het Groen! Vanuit de werkpositie kun je je verder ontwikkelen. Bekijk hier alle informatie over het Switch-traject van het Zone.college. 

Branche-opleiding
De branche-opleidingen van de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) worden in de avonduren gegeven. De opleidingen zijn goed te combineren met een fulltime baan. Studieduur is 27 tot 35 bijeenkomsten. 

BOL-/BBL-opleiding

Het MBO kent de leerwegen BOL en BBL. De beroepsopleidende leerweg (BOL) is de voltijdopleiding. De beroepsbegeleidende leerweg (BBL) is de opleiding die bestaat uit een combinatie van werken en leren. Voor de BBL-opleiding is een arbeidsovereenkomst nodig met een erkend leerbedrijf, waar je 3 - 4 dagen in de week werkt. Er is keuze uit meerdere mbo-opleidingen op verschillende niveaus. De studieduur is 2 tot 3 jaar. 

Cursus/coaching

Bij Zone.college kun je meerdere (vervolg-) cursussen en coaching trajecten volgen. Deze worden afgestemd op jouw leerbehoefte. De coach biedt ondersteuning bij praktijkvaardigheden op basis van vooraf bepaalde doelstellingen. 

Bekijk het onderwijsaanbod via: www.zone.college/llo-groen