Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Volg onderstaande stappen als je wilt leren en werken. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en Kies een beroep dat bij je past. Weet je wat jouw droombaan is? Wil je doorgroeien binnen je huidige baan? Hier vind je wat je kunt Leren en hoe je leren en Werken kunt combineren.

Artikel

Tool Speelveld LLO

Van beleidsmakers tot onderwijsaanbieders: veel partijen houden zich bezig met leven lang ontwikkelen. Zo veel, dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Met een speciale tool wil Fontys daar verandering in brengen

Een leven lang ontwikkelen (LLO) is een van de grote arbeidsmarktthema’s van dit moment. Door ontwikkelingen als digitalisering en de klimaatverandering verdwijnen banen, maar ontstaan er ook nieuwe banen. Door jezelf te blijven ontwikkelen, blijft je kennis actueel en blijf je aantrekkelijk op de arbeidsmarkt. 

Tool Speelveld LLO

Een Leven Lang Ontwikkelen heeft betrekking op een individu, maar werkgevers, onderwijs- en overheidsinstellingen faciliteren en ondersteunen om LLO mogelijk te maken. Er zijn zoveel partijen dat het voor werkenden, werkzoekenden en werkgevers lastig is om een overzicht te krijgen wie nu eigenlijk welke ondersteuning biedt en welke rol heeft. Hierbij kan dit gebrekkig overzicht helpen. *

Om die reden heeft Fontys Hogeschool door middel van onderzoek het speelveld aan betrokken partijen in kaart gebracht en inzichtelijk gemaakt in de tool ‘Speelveld Leven Lang Ontwikkelen’ . Het doel van de tool is om werkgevers inzicht te geven in welke actoren betrokken zijn bij LLO, welke rol zij spelen, en op welke doelgroep zij zich in hun dienstverlening richten. Op basis van deze informatie kunnen werkgevers beter bepalen met wie zij in contact kunnen treden om een bijdrage te leveren aan LLO.

Bekijk de tool van Fontys Hogeschool

* De tool is in samenspraak met enkele deskundigen op LLO in de regio Brabant ontwikkeld door Marian Thunnissen, Mariëlle Rosendaal en Ellen Koop-Spoor van het lectoraat Dynamische Talentinterventies van Fontys Hogescholen. Veel partijen zijn landelijke organisaties. Er zouden regionale verschillen zichtbaar kunnen zijn. 

Wil je meer weten over het netwerk in de Achterhoek?

Neem contact op met Leerwerkloket Achterhoek. Wij helpen je graag.